Assistentiewoningen (ASW)

Algemeen

Wij bieden twintig assistentiewoningen aan, waar jij zelf het evenwicht bepaalt tussen zorg en zelfstandigheid. Alle noodzakelijke hulp is voorhanden en verder behoud je alle ruimte om te doen en laten wat je wil. De woningen maken deel uit van de Zorgcampus Hof ter Schelde, wat maakt dat je eenvoudig en snel toegang hebt tot diverse vormen van zorg- en dienstverlening. De assistentiewoningen worden enkel verhuurd en zijn niet te koop.

Door de gunstige ligging zijn het centrum van Antwerpen, het strand van Sint-Anneke en andere delen van Linkeroever vlot bereikbaar. Zowel te voet, met de fiets als met het openbaar vervoer ben je in geen tijd op je bestemming. Bus 36 bijvoorbeeld stopt vlak voor onze campus en even verderop kan je de tram nemen richting het stadscentrum.

Wat is een assistentiewoning?

Assistentiewoningen richten zich op actieve senioren die zelfstandig willen blijven wonen, maar dat graag doen in een aangepaste en beschermde omgeving waar ook de nodige ondersteuning aanwezig is. Meer bepaald in een appartement dat helemaal is ingericht om tegemoet te komen aan zowel de huidige als toekomstige zorgbehoeften.

Een belangrijk criterium om in aanmerking te komen voor een assistentiewoning is de mate waarin je nog zelfstandig kan én wil wonen. Sporadische hulp kan geregeld worden via externe thuiszorgdiensten. Is de zorgnood echter hoog en is het lastig om zelf die zorg thuis te organiseren? Dan is een andere woonvorm zoals een woonzorgcentrum meer aangewezen.

Indien je in een assistentiewoning verblijft en door je verminderde gezondheidstoestand niet langer zelfstandig kan wonen, krijg je voorrang om opgenomen te worden in het woonzorgcentrum.

Beschrijving assistentiewoningen

Je kan terecht in twintig assistentiewoningen met een oppervlakte die varieert tussen 60 en 80 m². Vijftien daarvan beschikken over één slaapkamer. De overige vijf hebben twee slaapkamers. Elke assistentiewoning is voorzien van een terras.

Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich telkens acht wooneenheden en op de derde verdieping nog eens vier. Op het gelijkvloers zijn een huisartsenpraktijk en de dienst 100 gevestigd.

De assistentiewoningen zijn N-Z georiënteerd en kijken uit op het binnenplein of op het Sint-Annabos. Elke assistentiewoning voldoet aan E-peil 60 en is rolstoeltoegankelijk. Het oogt compact en is heel comfortabel ingericht: je beschikt over een volledig uitgeruste keuken met aanbouwkasten, dampkap, inductievuur, ijskast met diepvriesvak en plaats voor een vaatwasmachine. De badkamer beschikt over een douche die aangepast is aan rolstoelgebruikers. Daarnaast is er een videofoon, zodat je steeds kan zien wie er voor de deur staat.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor scootmobielen en fietsen. Voor auto’s worden vijf parkeerplaatsen voorzien die verhuurd worden in de ondergrondse garage.

Diensten

Als bewoner kan je een beroep doen op alle diensten die op de Zorgcampus aanwezig zijn:
  • Een woonassistent geeft je alle nodige informatie over de interne en externe zorg en ondersteuning en helpt je met de praktische organisatie ervan. Uiteraard ben je vrij om zelf te kiezen van welke diensten je al dan niet gebruik maakt.
  • Er is een ruim aanbod aan activiteiten en uitstappen, waar elke bewoner aan kan deelnemen. Alles wordt via een maandkalender kenbaar gemaakt.
  • Je kan dagschotels bestellen en op je assistentiewoning opwarmen.
  • Brood en gebak worden in het gebouw geleverd na bestelling.
  • In de leefruimte en elke slaapkamer van je assistentiewoning is er een noodoproepsysteem dat 24/24u operatief is. Op die manier kan je bij een acuut probleem rekenen op onmiddellijke bijstand van een zorg- of verpleegkundige van het woonzorgcentrum.
  • Een huisartsenpraktijk, verpleegkundige consultaties, wondzorg en diabeteseducatie, ambulante kinesitherapie en een polikliniek met elf medische specialisten (ingericht door de Gasthuiszusters van Antwerpen) zijn allen aanwezig op de campus.
  • Op weekdagen zijn leveringen van (dringende) medicatie mogelijk via onze vaste apotheek.
Heb je los van al het bovenstaande toch nood aan extra hulp? Dan doen we er uiteraard alles aan om samen met jou te kijken wat mogelijk is.

Wilt u meer informatie?

Maak gerust een afspraak via Walls Vastgoedmakelaars op het nummer 03 233.33.00 
© 2024 HOF TER SCHELDE | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV